סדנה להכרת מזונות בריאות צמחיים והכנתם

המזון הנמכר כיום דל בוויטמינים, מינרלים ויסודות קורט ולעומת זאת הוא עשיר יותר ויותר ברעלים ממקורות שונים, חלקם משאריות ריסוס וחלקם מתהליכי ייצור שונים המעניקים למזון תכונות מסחריות שונות. 

התוצאה היא שרמת הבריאות הכללית יורדת, איתה גם שמחת החיים, המרץ והחיוניות. 

הרצון לצרוך מזון בריא, לשפר את ההרגשה הכללית, לעכב תהליכי הזדקנות, להשיג משקל תקין ולשמור על הנעורים הולך וגובר אצל כולנו ותלוי במידה ניכרת בהכרת מזונות הבריאות ובהכנתם בדרך פרקטית וזמינה.

מטרת הסדנא: 

 מטרת הסדנא לסייע למשתתפים להיות במידה מסוימת הרופאים של עצמם. בעזרת הסדנא יוכלו המשתתפים להכיר מזונות בריאות, השלמות תזונה חיוניים, לבחור את המזונות המתאימים, הטעימים והמשביעים, לניהול אורח חיים בריא והכנתם לעצמם ולבני משפחתם מזון בריאות טבעי. 

החלק העיוני של הסדנא יעסוק בנושאים: אבות המזון, משלימי מזון, צירופי מזון, בקרת משקל, הכרת מזונות בריאות ותוספי מזון שונים והשימושים בהם בדרך מצרפית וטבעית ותכנון ובחירת התפריט היומי הנכון. כל זאת על מנת להעניק תמיכה נאותה למערכת העיכול ולשפר את חילוף החומרים, אשר לפי דעת הרמב"ם אלו הגורמים המשפיעים ביותר על בריאות אדם. הסדנא תכלול תכנים מעשיים בהם ילמדו ויודגמו שיטות שונות לבישול מתכוני בריאות, הנבטת נבטים, שימוש ובישול דגנים, הכנת תפריטים הכוללים ירקות, סלטים, מזונות מנקים, מיצי בריאות לניקוי ובקרת משקל ורעיונות להכנת מנות אחרונות וחטיפי בריאות