לימודי תזונה הוליסטית בשיטת הרמב"ם

"כשתשער המזון ואיכותו וכמותו, יספיק בזה לטבע להבריא החולאים" (הרמב"ם).

בהקדמה לפירוש המשניות מבהיר הרמב"ם שהתואר "רופא בקיא" (מומחה) ראוי לרופא "אשר כל זמן שיוכל לרפא במזונות, לא ירפא ברפואות". ואכן, אנו מוצאים בחיבורו ההלכתי "הלכות דעות" הוראות בתחום הדיאטולוגיה ותפריטי מזונות שונים. 

הרמב"ם מזהיר מהסכנות הצפויות לאדם מתזונה גרועה וממזונות שאינם מועילים לגוף ולנפש.

אבן הבוחן של כל מאכל תלויה בתועלת ובחיזוק שמביא זה המאכל לגוף. הרמב"ם מזהיר כי בל יימשך אדם למזונות שטעמם ערב  ונעים – אם הם מזיקים לגוף.  וכדבריו " לפיכך לא יאכל כך שהחייך מתאווה ככלב וכחמור, אלא יאכל דברים המועילים לגוף, אם מרים אם מתוקים, ולא יאכל דברים הרעים לגוף אף על פי שהם מתוקים לחיך ("הלכות דעות")  בצוואתו כתב הרמב"ם "שנאו המאכלים המזיקים כאשר ישנא איש את רעהו המבקש להמיתו".

נושאי הלימוד:

  • מבוא להזנת האדם הבריא והחולה.
  • יישום תורת ההתחדשות בתזונת האדם.
  • הרגלי אכילה ותזונה בריאה על-פי הרמב"ם
  • חלבונים, פחמימות, שומנים, מים, ויטמינים, מינרלים, סיבים
  • מזונות ומשקאות מזיקים.
  • אלרגיות ורגישויות למזון.
  • עודף משקל ובקרת משקל.
  • חיים, רפואה ומזון בריאות
  • שיטות נפוצות להכנת מזון בריאות.
  • תזונת התינוק הילד והמשפחה.
  • תזונה הוליסטית למצבי בריאות שונים.